میگو با سس گوجه فرنگی و پنیر فتا

من کلا" خیلی دنبال اینم که میگو یا ماهی خوشمزه درست بشه و متنوع تا بیشتر مصرفش کنیم. این یه دستور خیلی راحت تهیه میگو که من از یه سایت خارجی ورداشتم. امیدوارم امتحانش کنید و لذت ببرید. ما که خوشمون اومد.

                   

 

موادلازم:

میگو  به تعدادی که می خورید   مثلا" ۱۰ عدد متوسط

روغن زیتون  ۱ قاشق چایخوری

پیاز  ۱عدد

سیر  ۲ حبه

گوجه پوست گرفته شده  ۳ تا ۴ عدد متوسط

جعفری تازه خرد شده    ۲ قاشق غذاخوری

شوید خشک    ۱ قاشق چایخوری

پنیر فتاخرد شده    ۳ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه   مقداری

طرز تهیه:

- پیاز رو ساتوری کرده و ۳تا ۵ دقیقه با روغن زیتون تفت می دیم. و بعد سیر ریز شده رو اضافه می کنیم و کمی تفت می دیم. بعد گوجه فرنگی رو به روش شوک حرارتی راحت پوست گرفته و خرد می کنیم و به سیر و پیاز اضافه می کنیم. در ظرف رو میذاریم و منتظز می مونیم تا گوجه ها بپزند و جوش بزنند(حدود ۱۰ دقیقه).

- حالا جعفری٬ شوید خشک و نمک وفلفل و میگو و پنیر فتا رو هم اضافه می کنیم. و ۱۰ دقیقه می ذاریم  روی گاز بمونه. حالا غذا آماده است و شما می تونید با نان و پاستا یا پلو سرو کنید.

 

نان با جو پرک

خیلی وقت بود که نتونسته بودم غذای جدید بذارم. خودم هم دلم تنگ شده بود. چند روزی بود می خواستیم با مامان یه جور نون جو درست کنیم. که بالاخره امروز موفق شدیم. خیلی هم خوشمزه شد. البته همش کار مامان جان ه. من فقط شاگردی کردم.

              

مواد لازم:

آرد گندم  ۳ لیوان

جو پرک  نیم لیوان

شیر   ۱ لیوان

تخم مرغ   ۱ عدد

روغن مایع   ۳ قاشق غذاخوری

شکر   ۲ تا ۳ قاشق غذا خوری

نمک  ۱ قاشق چایخوری

پودر خمیر ترش  ۱ قاشق غذاخوری

  طرز تهیه:

- اول شیر رو کمی حرارت می دیم تا ولرم شه. حالا ۳ قاشق غذاخوری از شیر + پودر خمیر+ اقاشق چایخوری شکر رو میریزیم کمی مخلوط می کنیم و منتظر می مونیم تا عمل بیاد. یعنی یکم پف کنه دیگه.

- بعد آرد رو توی ظرف مناسب و نسبتا" گود می ریزیم و تخم مرغ٬ مایه خمیر آماده شده٬ شکر٬ نمک رو می ریزیم روی آرد و شیر رو کم اضافه می کنیم و هم میزنیم. بعد از ریختن شیر شروع می کنیم به ورز دادن خمیر با دست. بعد از کمی ورز دادن روغن و جو پرک رو اضافه می کنیم و به ورز دادن ادامه می دیم تا خمیر لطیفی به دست بیاد٬ طوریکه به دست نچسبه. بعد روی خمیر رو با پارچه خشک و تمیز یا نایلون فریزر می پوشونیم و تو فضای آشپزخونه قرار می دیم.

- بعد از ۱ ساعت وقتی حجم خمیر ۲ برابر شد و اصطلاحا" ور اومد. سینی فر رو چرب می کنیم. و گلوله هایی از خمیر درست می کنیم و توی سینی می چینیم وبه این گلوله های آماده استراحت می دیم تا پفشون که خوابیده برگرده.(نیم ساعت)

- با قلموی اشپزخونه کمی شیر روی گوله های خمیری میمالیم و روش هم مقداری جوپرک می ریزیم. بعد هم سینی رو توی طبقه وسط فر با ۱۷۵ درجه سانتیگراد قرار می دیم(۱۵ الی ۲۰ دقیقه). وقتی زیر نون قهوه ای شد. گریل رو روشن کرده و ۱۵ دقیقه میذاریم تا روی نان به رنگ دلخواهمون برسه. وبعد نان رو روی توری فلزی سر می کنیم.

پلو سرخ شده با لوبیا قرمز

یه همچنین پلویی رو تو یه برنامه اشپزی تلویزیون یاد داد و گذاشت لای نون لواش. منم وقتی پلوی اضافی داشتم یهو گفتم باهاش این کارو بکنم. خوشمزه شد. البته من به جای این شام سالاد خوردم و تو سالادم کمی از این لوبیا هم ریختم.

             

مواد لازم:

پلوی پخته شده که مثلا" از نهار مونده    به مقدار لازم(یه کاسه کوچیک)

لوبیا قرمز پخته شده   ۳ قاشق غذاخوری

ذرت آبپز شده(یا کنسرو)  ۲ قاشق غذاخوری

کاهو   به مقدار لازم

گوجه گیلاسی   برای تزئین

             

طرز تهیه:

پلو و لوبیا و ذرت رو که پخته شده اند کمی توی روغن کم تفت می دیم. مقداری کاهوی خورد شده توش می ریزیم و هم می زنیم. بعد تو ظرف سو می کشیم و با کاهو و گوجه خوشگلش می کنیم.

+ من حتی با شوید پلوی اضافی از نهار این کارو کردم. خوشمزه شد

+ حبوباتش رو می تونید تغییر بدید. فک کنم لوبیا چشم بلبلی هم خوشگل و خوشمزه شه.

+ می تونید پلو رو لای نون لواش بذارید. و برش بزنید.

 

سالاد میوه

 

به نظر من سالاد میوه یه دسر خیلی سالمیه و همه می خورندش. این سالاد میوه کمی تا مقداری به سبک خودم هست. خلاصه خیلی خوشمزه شد. و آقامون کلی مزه اش رو پسندید. بالاخره رضای ماهم در رضای ایشونه  این دفعه لازمه به همسر جان بگیم سری به این وبلاگ ما بزنن.

     

مواد لازم:

انار   یک عدد

شلیل(از اینا که سفیده و خوشمزه٬ الانم پر شده بازار)   ۲ عدد

سیب قرمز    ۱ عدد

موز  ۱عدد

آب آناناس  نیم فنجون

بستنی وانیلی ( یا خامه)    ۱ قاشق غذاخوری

ژله آماده شده   کمی تا مقداری(من از ژله انگور رژیمی دراژه استفاده کردم)

  

طرز تهیه:

انار دون شده+شلیل و سیب مربعی خرد شده+ موز حلقه شده + تکه های مربعی ژله رو با آب آناناس توی ظرفی هم می زنیم.بعد میریزیم تو ظرف سرو و روش رو با بستنی و ژله تزئینات می کنیم.

-- می تونید از بستنی رقیق شده با آب آنانس به عنوان سس بیشتر استفاده کنید.

پسته پلو

اين هم از پسته پلو با مرغ كه من ديروز پختم.:


مواد لازم:


برنج  2 پيمانه
مغز پسته تازه   نيم پيمانه
مرغ   2 تكه
زعفران دم كرده  1 فنجان
فلفل دلمه اي   1 عدد كوچك
سير  دو حبه
شويد خشك   2 قاشق سوپخوري
نمك و فلفل به مقدار لازم


طرز تهيه:
مرغ رو نمك زده و تو روغن سرخ مي كنيم و بعد با آب و زعفرون، همراه با فلفل دلمه اي خرد شده و حبه هاي سير دمش مي ذاريم.
3 ليوان آب + نمك رو ميذاريم ت بجوشه و بعد برنج رو اضافه مي كنيم.بعد از چند دقيق برنج رو هم كه به مرحله آبكش رسيده . آبكش كرده و با مغز پسته و شويد خشك مخلوط مي كنيم و با ته ديگ دلخواه دم مي ذاريم. شعله گاز رو زياد مي كنيم و بعد از بخار زدن كمي روغن و زعفرون روش مي ديم. و شعله رو ملايم مي كنيم.
بعد آز آماده شدن برنج و مرغ. توي ظرف سرو برنج رو مي كشيم و تكه هاي مرغ رو روش مي چينيم.
خلاصه پلوي خوشمزه اي از آب در اومد. هر چند من فقط  كمي چشيدم. بالاخره جدی جدی دارم رژیم لاغری می گیرم.

--- دوست گلم. مهری جون ببخشید من تو پست قبل منظورم به شما نبود و کلی نوشتم. سو تفاهم نشه یه موقعی. من خودم هم خیلی غذاها رو بلد نیستم. خوب منم تازه عروسم به خدا.

---همه دوستایی که وبلاگم و می خونم دوست دارم. دعا کنید من مصرانه رژیمم رو ادامه بدم.

خورشت بادمجون

از اون جایی که یکی از دوستان خواستن  که غذاهای معمولی تر رو هم بذارم تا بدرد نو عروسایی که خیلی عشق آشپزی نیستن بخوره. بر آن شدم که خورشت بادمجونی که پریروز درست کردم بذارم اینجا.

                

مواد لازم:

گوشت گوسفندی خرد شده(خورشتی)  ۲۰۰ گرم

بادمجون   ۲عدد بزرگ

پیاز متوسط   ۱عدد

گوجه گیلاسی   ۱۵ عدد  (گوجه معمولی ۲ عدد)

رب گوجه فرنگی   ۲ قاشق غذاخوری

آب   ۳ لیوان

آبغوره  ۲ قاشق غذاخوری یا بیشتر

نمک٬ فلفل٬ زردچوبه٬ پودر سیر    به مقدار لازم

طرز تهیه:

- پیاز ساطوری شده رو بدون روغن تفت می دیم تا آبش کشیده بشه. روغن و زردچوبه رو اضافه می کنیم. بعد از سرخ شدن پیاز گوشت رو هم اضافه می کنیم و تفت میدیم. حالا آب و رب گوجه رو هم می ریزیم. و میذاریم تا جوش بیاد. بعد از جوش اومدن شعله رو کم می کنیم. تا زمانی که گوشت خوب بپزه.

- در همین بین بادمجونا رو که ورقه کردیم و نیم ساعتی تو آب نمک گذاشتیم. در روغن کم( یا زیاد) سرخ می کنیم. و کمی هم گوجه ها رو.

- حالا بادمجون و گوجه و نمک وفلفل و کمی پودر سیر رو به خورشتمون اضافه می کنیم. و کمی آبغوره در آخر تا به مزه دلخواهمون نزدیک بشه.

 

+ من گوجه گیلاسی رو دونه ای ریختم تو خورشت واسه تنوعش. گوجه معمولی رو می شه ورقه کرد و سرخ کرد و روی خورشت چید.

+ اگر غوره تازه هم در دسترستون بود.می شه به خورشت اضافه کرد ولی خیلی ها دوست ندارند.

+ در بعضی از شهر ها هم از گوشت چرخ کرده استفاده می کنند.