ته چین مرغ و نخود فرنگی

من این پست رو تا آخرش نوشتم. دستم خورد صفحه بسته شد و همه چی پرید. کاش بلاگفا هم مثل ورد يا نرم افزارهاي ديگه وقتي ميخواستيم ببنديمش مي پرسيد كه سيو مي كني؟؟؟

بگذريم٬ اين ته چين شبيه همون ته چين مرغ كه به موادش نخود فرنگي رو اضافه كردم٬ غذاي خوشمزه اي از آب در اومد. چون ته چينات كلهم خوشمزه اند.

مواد لازم:

برنج   ۲ پيمانه

مرغ   ۲۵۰ گرم

نخود فرنگي(من از فريز شده استفاده كردم)      يك و نيم فنجون

زعفرون دم کرده    یک فنجون

ماست  یک لیوان

زرده تخم مرغ  ۳ عدد

سیر      ۲ حبه

زردچوبه٬ فلفل٬ نمک و پودر سیر   به مقدار لازم

طرز تهیه:

مرغ+ ادویه+ سیر+ یه لیوان آب رو می ذاریم تا بپزه. اواخر پخت نخود فرنگی رو اضافه می کنیم.

بعد از اینکه نخود فرنگی هم پخت٬ مرغ رو جدا کرده و بعد از سر شدن ریش ریش می کنیم. نخود فرنگی رو هم با صاف کردن از آب مرغ جدا می کنیم و البته حبه های سیر رو می ریزیم دور.

مرغ ریش ریش شده+ نخود فرنگی+ماست( ۲قاشق نگه می داریم)+۳/۴ زعفرون+ ۲ زرده تخم مرغ + کمی پودر سیر و در صورت لزوم نمک و فلفل را با هم مخلوط می کنیم. و مخلوط رو با در بسته یک ساعت می ذاریم تو یخچال تا مواد خودشون رو بگیرن و مرغ حسابی مزه دار شه.

تا مواد تو یخچالن٬ برنج رو آبکش کرده و کمی زنده تر از معمول بر می داریم.

حالا برای آماده کردن ته ته چینمون٬ ۲ قاشق ماست+ ۱/۴ فنجون زعفرون+ یه زرده تخم مرغ رو خوب با هم مخلوط می کنیم. و ته قابلمه که روغن کمی داغ شده می ریزیم. و بعد مواد رو لایه لایه با برنج می ریزیم تو قابلمه. و آخرین لایه که برنج هست خوب صاف کرده و کمی فشار می دیم.

اول شعله گاز رو زیاد میکنیم. بعد از اینکه بخار زد. با شعله کم ۴۵ دقیقه قابلمه رو گاز می مونه.

بعد از اون ته چین رو به آرامی تو ظرف سرو برمی گردونیم.نوش جونتون.

آش رشته

اين اولين آش رشته ايه كه من پختم. اونم ديروز بعداز ظهر، خوشمزه شد. ولي تجربه باعث مي شه دفعات بعد خوشمزه تر بشه. دستورشو اينجا واسه خودم مي نويسم تا يادم باشه چي كار كردم. اين مقدار واسه 8 تا ۱۰ نفر به نظرم كافيه.

                 

 مواد لازم:

 لوبيا و نخود و عدس     هر كدام يك پيمانه پلوپز

 سبزي آش  (شامل: تره، جعفري، شويد و اسفناج)   ۵۰۰ گرم پاك كرده و خورد شده.

  پياز      ۲عدد بزرگ

  سير   ۴ حبه

  رشته آش 400 گرم

نعنا خشك    ۲قاشق غذاخوري

عصاره مرغ يا گوشت  ۲ عدد

 زعفران دم كرده يك ليوان

كشك كمي رقيق شده    يك و نيم ليوان

              

طرز تهيه:

- نخود و لوبيا، عصاره ها و آب رو مي ذاريم تا وقتي كه حبوبات تقريبا" پخته شن. و تا زماني كه اينا رو گازن. پياز  ساتوري شده رو با زردچوبه خوب سرخ مي كنيم. و بعد هم سير.

- بعد از اون عدس و نيمي از پياز رو به مواد درحال جوش تو قابلمه اضلفه مي كنيم.

- در ظرف رو مي ذاريم تا حبوبات خوب پخته و نرم شن. بعد از اون سبزي رو اضافه مي كنيم. وقتي رنگ سبزي ها تغيير كرد. رشته رو هم مي ريزيم تو قابلمه. كمي صبر مي كنيم تا رشته بپزه و با توجه به غلظت آش بهش آب جوش اضافه مي كنيم. در قابلمه رو مي ذاريم و شعله اجاق رو كم مي كنيم. بعد از ۲۰ دقيقه يك ليوان از كشك و  زعفرون مي ريزيم تو آش. و هم مي زنيم و چند لحظه بعد زيرش و خاموش مي كنيم.

- بعد از كشيدن تو ظرف هاي مورد نظر با كشك و سير داغ و نعنا داغ و پياز داغ تزيين مي كنيم.

 

+ من براي سبزي آش از ۲۰۰ گرم اسفناج و ۳۰۰ گرم بقيه استفاده كردم.

+ من مزه زعفرون تو آش رو دوس دارم. سال هاي پيش كه دانشجو بودم. كنار خوابگامون يه جايي بود كه آش رشته زعفروني مي فروخت. خيلي هم خوشمزه بود.

 

فرنی موزی

 این یه فرنی خوشمزه است که من چند وقت پیش واسه افطار آماده کردم. خیلی ساده و راحت هم هست.

               

مواد لازم:

شیر   ۲ لیوان

آرد برنج  ۲تا ۳ قاشق غذاخوری

کره    ۲ قاشق چایخوری

موز  ۲عدد

شکر   به مقدار لازم

طرز تهیه:

شیر و آرد رو روی حرارت مدام هم می زنیم تا غلیظ بشه٬ بعد یکی از موزها رو له کرده و اضافه کنید٬ کمی شکر هم اضافه کنید. تا شیرینی دلخواهتون رو پیدا کنه. فرنی رو از رو گاز برداشته و کره رو بهش اضافه میکنیم. با یک موز و دارچین تزئین می کنیم.  نماز و روزه هاتون قبول

+ از آرد گندم هم می شه استفاده کرد. ولی مزه اش فرق می کنه.

کیک شکلاتی صبحانه

این یه کیک خوشمزه و کم شیرین که بدون تخم مرغ درست می شه. و واسه صبحانه خیلی مناسبه.

                 

مواد لازم:

آرد سفید   ۳ فنجان

پودر قند یا شکر   ۱ فنجان

آب   ۲ فنجان

روغن مایع گیاهی    ۲/۳ فنجان

پودر کاکائو    کمی کمتر از نیم فنجان

جوش شیرین    ۱ قاشق چایخوری سر پر

نمک    ۱ قاشق چایخوری

وانیل   ۱ قاشق چایخوری

سرکه سفید  ۱قاشق چایخوری

طرز تهیه:

- آرد٬ پودر کاکائو٬ رو الک کرده و بعد پودر قند و وانیل رو بهش اضافه می کنیم.

- حالا جوش شیرین رو می ریزیم و سرکه رو روش تا حباب کنه.

- نمک ٬ آب و روغن رو هم به مواد اضافه می کنیم.

- با دور کند همزن مواد رو می زنیم و کم کم تندترش می کنیم تا مواد خوب مخلوط شن.

                 

مواد رو تو قالب مستطیلی چرب شده با کره می ریزیم. و در فر که از یه رب قبل گرم شده با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه می ذاریم . بعد از خنک برش بزنید و نوش جان کنید.

 

 

حلوا

این حلوا رو با راهنمایی های مامانم درست کردم. خیلی خوب شد. می دونم همه دوستای عزیز بلدن. ولی واسه یادگاری می ذارمش اینجا.

                 

مواد لازم:

 آرد گندم  ۳۰۰ گرم

 روغن مایع   نصفه لیوان(دسته دار)

   کره   ۵۰ گرم

   شکر   ۲۵۰ گرم

   آب  ۱لیوان و نیم

   گلاب و زعفران دم کرده   به اندازه ی محدود!!!   

طرز تهیه:

- اول روغن رو کمی داغ می کنیم. کره رو اضافه می کنیم. کره که آب شد آرد رو که الک کردیم٬ بهش اضافه می کنیم.اونقد با قاشق چوبی آرد رو هم می زنیم. تا رنگش قهوه ای بشه.

- در اواخر کارمون آب و شکر رو با هم میذاریم رو شعله تا جوش بیاد و شکرحل بشه تو آب.

- بعد نصفه فنجان گلاب و کمی زعفرون اضافه می کنیم. و این محلول رو داغ داغ رو آرد می ریزیم و مرتب هم می زنیم.

- حالا تو ظرف مناسب می ریزیم و با خلال پسته یا بادوم خوشگلش می کنیم.

 

 

سوپ گوجه فرنگی با جوانه گندم

این سوپ رو من واسه افطار درس کردم. پایه سوپ گوجه فرنگیه و بقیه مواد رو خودم به دلخواه اضافه کردم. ولی همین که جوانه گندم داره واسه افطار غذای کاملی میشه.

         

مواد لازم:

گوجه فرنگی    ۵ عدد تقریباْ درشت.

مرغ  (من از یک گردن و دو بال استفاده کردم)

جعفری خرد شده  ۲ قاشق سوپ خوری

آرد  ۱ قاشق سوپ خوری

کره  ۲ قاشق چایخوری

جوانه گندم   ۸۰ گرم( از نصفه بسته ۲۰۰ گرمی٬ یکم کمتر!!!)

سیر ۱ حبه درشت

آب   ا لیوان

طرز تهیه:

مرغ٬حبه سیر له شده٬آب٬نمک و جوانه های گندم رو میذاریم تا زمانی که مرغ بپزه. مرغ رو خارج می کنیم و می ذاریم کنار تا سرد بشه. 

گوجه ها رو می ریزیم تو غذا ساز تا خوب خوب پوره بشن و پوستشون مشخص نباشه. گوجه ها رو به سوپ اضافه می کنیم و بعد آرد. هم می زنیم تا اینکه ارد حل بشه و بعد کره رو می ریزیم.

حالا مرغ رو از استخون جدا کرده و ریز می کنیم و به سوپ خوشگلمون اضافه می کنیم. در قابلمه رو میذاریم . ۱ربع بعد جعفری و فلفل و به دلخواه آبلیمو رو می ریزیم. حالا سوپمون آماده است. نوش جونتون. نماز و روزه هاتون قبول.

----- د انه گندم با جوانه زدن خواص و ارزش غذائیش از ۳۰ درصد تا ۸۰۰ درصد افزایش می یابد.