گراتن سبزیجات زمستانی

این یه گراتن خیلی خوشمزه است. که ما خیلی دوستش داشتیم و مشتری شدیم. فکر می کنم بچه ها هم اینجوری سبزیجات رو بهتر بخورن. شما هم امتحان کنید. خوشتون میاد!

+ برای شام همرا با سالاد خیلی مناسبه.

         

مواد لازم:

ساقه کرفس خرد شده  نیم فنجان

هویج خرد شده   نیم  فنجان

تره فرنگی خرد شده   همون نیم فنجان

سیب زمینی خرد شده   باز نیم فنجان

شیر ۱ لیوان

آرد  ۲ قاشق غذاخوری

کره  به مقدار لازم

آویشن یک قاشق چایخوری

نمک و فلفل   کمی

طرز تهیه:

-  هویج و سیب زمینی رو بخار پز یا آبپز می کنیم٬ در حدی که نیم پز بشن.

-  کرفس و تره فرنگی رو تو کمی کره تفت بدید و هویج و سیب زمینی رو هم اضافه کنید و کمی تفت بدید.

-  نمک و فلفل و آویشن رو هم اضافه کنید و مواد رو از رو حرارت بردارید.

        

- سس سفید رو باید به این صورت آماده کنیم: کمی کره(یک قاشق مربا خوری یا بیشتر) رو تو قابلمه آب می کنیم . آرد رو توش تفت می دیم کمی و بعد شیر رو کم کم اضافه کرده و مدام هم می زنیم تا کرم یدست داشته باشیم.

- به سس سفید خیلی کم نمک و فلف اضافه می کنیم.

- سبزیجات و سس سفید رو مخلوط می کنیم و تو ظرف سرو می ریزیم.

- روی مواد رو پنیر پیتزا یا گودا یا هر پنیر قابل پختن می ریزیم.

        

- به مدت ۳۰ دقیقه با حرارت ۱۷۵ درجه می ذاریم تو طبقه وسط فر یا ۸ دقیقه با قدرت ۱۰۰ درصد ماکروش می کنیم.

- برای اینکه روی پنیر طلایی بشه چند دقیقه گریل رو روشن کنید. در مایکروویو ۳ دقیق گریل قوی کافیه(پایه بلند رو یادتون نره زیر ظرف بذارید تا خوب گریل بشه).

      

       

- این مواد برای دونفره. به تعداد چند برابرش کنید.

 

کیک هویج وکشمش

این هم یه کیک خوشمزه و خیلی راحت.

     

اکثر دستورای کیک هویجی که دیده بودم مقدار هویج کم بود ولی این یکی اینطور نیست. ما که خوشمون اومد.

        

مواد لازم:

آرد سفید   ۲۰۰ گرم

هویج درشت رنده شده  ۲۵۰ گرم

کشمش (پلویی)    ۱۵۰ گرم

شکر   ۱۰۰ گرم

روغن مایع  ۱۵۰ میلی لیتر( سه چهارم لیوان تقریبا")

تخم مرغ متوسط   ۳ عدد

بیکینگ پودر  ۲قاشق چایخوری

نمک  یه کوچولو( همون یک پینچ: مقداری که بین انگشت شست و اشاره جا می شه)

طرز تهیه:

۱- هویج رو که با دنده درشت رنده کردیم!!

۲-آرد+ بیکینگ پودر الک کنید.

۳- فر را با ۱۸۰سانتیگراد روشن کنید تا گرم شه.

۴-مخلوط آرد و بیکینگ پودر+نمک+ کشمش+ با هم با قاشق مخلوط کنید.

۵- هویج رو هم اضافه کند.

۶- روغن و تخم مرغ ها رو تا حدی که فقط یه دست بشن با چنگال یا همزن دستی مخلوط کنید.

۷- مخلوط روغن و تخم مرغ رو روی مواد خشک بریزید.

         

۸- با همزن برقی با سرعت پایین کل مخلوط رو میکس کنید تا یک دست بشن.

        

۹- قالب لوف(مستطیلی) رو با کره چرب کنید و مواد رو در قالب بریزید

۱۰- قالب رو بین ۵۰ دقیقه تا ۱ ساعت تو فر قرار بدید( طبقه وسط).

۱۱- بعد ۵۰ دقیقه یک خلال داخل کیک فرو کنید اگر از مواد روش نچسبید. کیک آماده اس.

        

۱۲- بعد از سرد شدن کیک به آرومی با چاقوی اره ای برش بزنید.( برش زدنش کمی سخته!!)

۱۳- نوش جونتون

 

سوپ کرمی کرفس

این چند وقته حس و حال آنچنانی نوشتن دستور آشپزی نبود. خیلی از غذاهایی که قبلن درس کردم. مقدار مواد رو یادم نیست که اینجا بذارمشون. یعنی یکم که فاصله میفته سخت می شه واسم نوشتن. الان می خوام دستور سوپ کرفس رو بنویسم. چون خیلی از ماها دنبال درس کردن غذاهای بیشتری با کرفس هستیم. ما هم که سوپ دوست.

این سوپ یه پیش غذای خوب و خیلی خوشمزه واسه مهمونی های این روزا می تونه باشه. و البته ما اون رو با سالاد به عنوان شام می خوریم.

                     

            

مواد لازم:

 کرفس ۳ ساقه با برگاش

 آب(استاک) مرغ حدود ۲ لیوان

شیر  ۱ لیوان

آرد  ۲ قاشق غذاخوری

کره  ۲ قاشق چایخوری

پیاز ۱عدد متوسط

نمک و فلفل

          

طرز تهیه:

-اول آب مرغ رو تهیه کنید. ( تیکه های کم گوشت مرغ+پیاز+ کمی ساقه کرفس و.. بپزین و بعد صافش کنید)

-بعد کرفس رو خورد کنید. اندازش خیلی مهم نیست. چون قراره میکس بشه.

-کرفس+ آب مرغ+ ا لیوان آب جوش می ذاریم تا زمانی که کرفس ها بپزن.

- پیاز رو ریز کنید و تو کمی کره تفت بدین بعد هم آرد رو اضافه می کنیم. بعد از رفتن بوی خامی آرد شیر رو اضافه می کنیم و خوب روی حرارت هم می زنیم تا کرم یه دستی حاصل بشه!!

- کرم و مخلوط کرفس رو با نمک و فلفل مزه دار می کنیم و با گوشت کوب برقی یا مخلوط کن خوب یه میکس می کنیم تا سوپمون نرم و یه دست بشه. البته خیلی خیلی هم له نکنید.

- سوپ رو برگردونید تو قابلمه و کمی حرارت بدید تا به غلظت دلخواهتون برسه و بعد گرم نوش جون کنید. می تونید کمی قبل از ورداشتن سوپ از رو شعله خامه هم به مقدار دلخواه اضافه کنید. که خوشمزه تر می شه خیلی.

+ اگه خواستید سوپ جوندارتر بشه می تونید تیکه های ریز مرغ هم توش بریزید!

مارمالاد کیوی

بله. ما از کیوی هامون غافل شدیم و اونا خیلی رسیدن!! من هم بر ان شدم که یه مقدار مارمالاد کیوی درس کنم و بقیه اش رو ترشی کیوی. فعلا" می ریم که داشته باشیم دستور مارمالاد کیوی رو.

       

مواد لازم:

کیوی رسیده   ۱ کیلو

شکر   ۶۰۰ گرم

پودر ژلاتین  یک قاشق غذاخوری

پود هل (اگر دوست داشتید)    کمی

            

طرز تهیه:

کیوی رو پوست بگیرید و خوب میکسشون کنید و بعد باشکر بریزید تو قابلمه نسبتا" بزرگ و بزارید رو شعله متوسط در حین پختن مارمالاد کف های روش رو جمع می کنیم. وقتی کف ها تموم شد و شعله رو کم می کنیم تا مارمالاد ریز بجوشه. وقتی مارمالاد قوام اومد(می تونید کمی تو قاشق برزید و بعد سر شدن ببنید کش میاد وشل نیس) یک قاشق پودر ژلاتین رو با یه قاشق آب به روش بن ماری حل می کنیم(آب و ژلاتین رو می ذاریم رو بخاری کتری) و به مارمالاد اضافه می کنیم. و خوب هم می زنیم(پودر هل هم همین موقع می شه اضافه کرد) کمی بعد مارمالاد رو از رو شعله برمیداریم و بعد از سرد شدن می ذاریم تو یخچال.

-می تونید از مارمالاد علاوه بر صبحانه تو درس کردن انواع شیرینی مربایی و تارت و .. استفاده کنید.

- میزان شکر بستگی به زائقتون داره. با ابن مقدار مارمالاد کمی مزه اش به ترشی می زنه.