خیلی وقت بود که نتونسته بودم غذای جدید بذارم. خودم هم دلم تنگ شده بود. چند روزی بود می خواستیم با مامان یه جور نون جو درست کنیم. که بالاخره امروز موفق شدیم. خیلی هم خوشمزه شد. البته همش کار مامان جان ه. من فقط شاگردی کردم.

              

مواد لازم:

آرد گندم  ۳ لیوان

جو پرک  نیم لیوان

شیر   ۱ لیوان

تخم مرغ   ۱ عدد

روغن مایع   ۳ قاشق غذاخوری

شکر   ۲ تا ۳ قاشق غذا خوری

نمک  ۱ قاشق چایخوری

پودر خمیر ترش  ۱ قاشق غذاخوری

  طرز تهیه:

- اول شیر رو کمی حرارت می دیم تا ولرم شه. حالا ۳ قاشق غذاخوری از شیر + پودر خمیر+ اقاشق چایخوری شکر رو میریزیم کمی مخلوط می کنیم و منتظر می مونیم تا عمل بیاد. یعنی یکم پف کنه دیگه.

- بعد آرد رو توی ظرف مناسب و نسبتا" گود می ریزیم و تخم مرغ٬ مایه خمیر آماده شده٬ شکر٬ نمک رو می ریزیم روی آرد و شیر رو کم اضافه می کنیم و هم میزنیم. بعد از ریختن شیر شروع می کنیم به ورز دادن خمیر با دست. بعد از کمی ورز دادن روغن و جو پرک رو اضافه می کنیم و به ورز دادن ادامه می دیم تا خمیر لطیفی به دست بیاد٬ طوریکه به دست نچسبه. بعد روی خمیر رو با پارچه خشک و تمیز یا نایلون فریزر می پوشونیم و تو فضای آشپزخونه قرار می دیم.

- بعد از ۱ ساعت وقتی حجم خمیر ۲ برابر شد و اصطلاحا" ور اومد. سینی فر رو چرب می کنیم. و گلوله هایی از خمیر درست می کنیم و توی سینی می چینیم وبه این گلوله های آماده استراحت می دیم تا پفشون که خوابیده برگرده.(نیم ساعت)

- با قلموی اشپزخونه کمی شیر روی گوله های خمیری میمالیم و روش هم مقداری جوپرک می ریزیم. بعد هم سینی رو توی طبقه وسط فر با ۱۷۵ درجه سانتیگراد قرار می دیم(۱۵ الی ۲۰ دقیقه). وقتی زیر نون قهوه ای شد. گریل رو روشن کرده و ۱۵ دقیقه میذاریم تا روی نان به رنگ دلخواهمون برسه. وبعد نان رو روی توری فلزی سر می کنیم.