ته چین زیره ای ماهی

این غذا یه جور ته چین ماهی من درآوردیه. حالا نمی دونم اسم ته چین شایستش هست یا نه؟ خلاصه خوشمزه شد. و ماهی نخورها هم به این طریق مثل خواهر بنده ماهی خور می شن. من این غذا رو چند باری پختم. یعنی داره می شه جز اون غذاهایی که دوستش داریم. البته ایده ی پلوی این غذا که زیره پلوس رو از خونواده همسرم یادگرفتم. چون رفسنجان زیره پلو رو با خورشت و مرغ و.. سرو می کنن و من دوستش دارم.

                       

مواد لازم:

 ماهی      به اندازه ۲نفر از هر نوعی که خواستید

برنج     ۲ پیمانه پلوپز

ماست    ۱ فنجون

زعفرون دم کرده   ۱ قاشق غذاخوری

زرده تخم مرغ   ۱ عدد

زیره سیاه   ۱ قاشق غذاخوری سر پر

تخم گشنیز ساییده    ۱ قاشق غذا خوری سر خالی!!

پودر سیر   نیم قاشق چایخوری

نمک و فلفل     کمی

  طرز تهیه:

-برنج رو بذارید یکی دو ساعتی خیس بخوره.

- ماهی رو کمی با اب نارنج یا آبلیمو و کمی نمک و پودر سیر مزه دار میکنیم.

- ماهی رو با هر وسیله ای که دارید بخار پز کنید(مایکروویو-بخارپز- آبکش وقابلمه و...) تا حدی که از ظاهرش متوجه بشید که پخته. بعد اگه تیغ و فلس داشت جداشون می کنیم و با دست ریز می کنیم.

- ماهی پخته و ریز شده + پودر سیر+ تخم گشنیز نمک وفلفل توی کمی روغن تفت می دیم. ۲دقیقه مثلا".

-برنج و ۳ لیوان آب و نصفه قاشق غذاخوری نمک می ذاریم رو اجاق. وقتی برنج وا شد و به حالت آبکش رسید آبکشش می کنیم. و توی آبکش زیره رو خیلی آهسته با برنج قاطی می کنیم.

- ماست + زعفرون دم کرده + زرده تخم مرغ رو هم می زنیم.

- کف قابلمه کمی روغن می ریزیم و مایع ماستی رو می ریزم کفش. حالا لایه لایه برنج و مخلوط ماهی رو میریزیم تو قابلمه. من همش یه لایه وسط ماهی ریختم.

- آخرین لایه رو برنج می ریزید و خوب صافش می کنید و کمی فشار میدید.

- می ذاریم روی حرارت ملایم ۴۰ دقیقه بمونه.

- بعد هم به عنوان یه غذای سالم و کم چرب نوش جون می کنیم.

* من از این ماهی پرورشی ها که شمال زیاده استفاده کردم.

* می تونید ماهی رو از اول سرخ کنید ولی به نظرم اینجوری سالمتره.

 

ترشی انار و لبو

این یه ترشی٬با مزه متفاوته که من واسه اولین بار درسش کردم. خودم خوشم اومد. همین طوری خالی می شه خوردش. نه حتما" همراه غذا.

              

مواد لازم:

لبو  (چغندر قرمز پخته شده با کمی شکر)  ۳۰۰ گزم

دونه ی انار   ۳۰۰ گرم

آب انار    ۱.۵ لیوان

سرکه سفید   نیم لیوان

پور گلپر  ۱ قاشق غذا خوری

نمک  ۱ قاشق غذا خوری

پودر فلفل سیاه  کمی(نصف قاشق چایخوری)

سیاه دونه   ۱ قاشق غذا خوری

طرز تهیه:

 - لبو رو همونطوری که تو دستور آماده کردن بورانی لبو گفتم آماده می کنیم و به شکل دلخواه خوردشون می کنیم یا قالب می زنیم. انارها هم که دونه کردیم با یک قاشق نمک هم می زنیم می ذاریم یه جای گرم مثلا" کنار رادیاتور تا کمی آب بندازه(۳ ساعت مثلا").

- حالا همه مواد رو با هم مخلوط می کنیم و می ریزیم تو شیشه و می ذاریم تو یخچال. یه هفته بعد آماده اس ترشی مون. اگه می خواهید ترشتر باشه سرکه رو بیشتر ٬ آب انار رو کمتر کنید.

 

خوراک مرغ با لوبیای سویا

  نمی دونم شما چقد با این لوبیای فوق العاده آشنایی دارید و چقد ازش استفاده می کنید؟ این لوبیا چه به صورت سبز و چه رسیده و خشک قابل استفاده اس. مامان جان من همیشه این سویا رو می کاره و من خیلی دوست داشتم عکس بوته های قد کشیده ی سویا رو اینجا واستون بذارم. ولی حیف که از مامانم و باغش دورم.خلاصه به واسطه همین ما همیشه سویا رو به صورت لوبیا مصرف می کنیم. و خشکش رو یکسال هم نگه می داریم. مامان من همیشه با ابن لوبیا غذاهای متنوعی درست می کنه. که یکیش همینی که من اینجا واستون می نویسم. البته با کمی تغییر از دستور مامان جون.

                 

مواد لازم:

مرغ   ۲ تکه کوچک

لوبیای سویا (خشک)    ۵۰ گرم

فلفل دلمه ای ترجیحا" قرمز   نصفه یکدونه

پیاز   ۱ عدد نسبتا" کوچک

آب نارنج ( یا آب لیمو)   ۲ قاشق مرباخوری

نمک و فلفل و زردچوبه و کمی پودر سیر

           

طرز تهیه:

- اول اینکه لوبیای سویا رو یک شب تا صبح می ذاریم خیس بخوره.

- حالا مرغ+ سویا+ ۲ لیوان آب+پیاز درسته+ زردچوبه رو می ریزیم تو قابلمه و کمی نمک فقط روی مرغ می ریزیم و می ذاریم بپزه. با شعله متوسط. وقتی مرغ پخت از قابلمه خارج می کنیم و تو کمی روغن سرخش می کنیم. پیاز رو هم درآورده با پشت چنگال له می کنیم.و دوباره برمی گردونیم تو قابلمه و منتظر می مونیم تا سویا کاملا" بپزه. در اواخر پختش نمک و آب نارنج و کمی پودر سیر بهش اضافه می کنیم. و فلفل دلمه ای خرد شده رو هم اضافه می کنیم. ۵ دقیقه بعد از رو حرارت برمی داریم. و با مرغ توی ظرف سرو قرار می دیم و با پلو یا نون نوش جان می کنیم.

+یه نکته دیگه این که این لوبیا رو من چند وقت پیش تو عطاری دیدم و کیلویی ۲۶۰۰ بود.

اینجا هم بیشتر درباره سویا بخونید.

  

ماست بورانی لبو

من این ماست بورانی لبو رو خیلی دوست دارم. یعنی یه جورایی طعمش واسم خاطره انگیزه. به درد کسایی که از سیر تازه دوری می کنن نمی خوره. ولی سیر خیلی خوبه استفادش کنید. حداقل روزای تعطیل. من که حاضرم بخورمش و با هر مصیبتی هم که شده بوش رو از بین ببرم.

              

مواد لازم:

چغندری که قرار است لبو شود   ۱ عدد متوسط

ماست (پر چرب خوشمزه تر می شه)  ۲ لیوان

شکر  ۱قاشق غذاخوری

سیر   ۳ حبه

نمک   کمی

طرز تهیه:

   چغندر قرمزمون رو با اسکاج خوب بشورید و سر وته اش رو بگیرید. با کمی آب و شکر که روی لبو ریختید با در بسته بذارید تا لبو خوب بزه. شعله گاز کم باشه. تا یه موقع آبش تموم نشه و ته نگیره. بعد از پخته شدن لبو و سرد شدنش پوستش رو بگیرید و درشت رنده اش کنید. سیر ها رو هم رنده ریز کنید. حالا مواد رو بریزید تو ماست و آروم هم بزنید. بچشید اگر نمک لازم داشت اضافه کنید. می تونید به جای ماست ساده استفاده کنید و لذت ببرید.

+مواظب صورتی شدن در و دیوار باشید

+ می تونید لبو رو مربعی خرد کنید.

دیپ لوبیا چیتی

می گن ما ایرانیا از حبوبات کم استفاده می کنیم. احتمالا" نسبت به خیلی کشورهای دیگه اینجوریه!! این یه پیش غذا و یا شام خودمونيه و راحته. خلاصه ما خوشمون اومد و با نون خورديمش. 

             

مواد لازم:

لوبیا چیتی خیس خورده   ۴۰۰ گرم

شیر  نیم لیوان

پياز   1عدد

سير  2 حبه

جعفری خرد شده  ۲ قاشق غذا خوری

شوید خشک  نیم قاشق غذا خوری

سبزیجات خشک و معطر دیگه   کمی

نمک و فلفل  کمی

طرز تهیه:

لوبیا رو که از قبل ۷و۸ ساعتی خیس کردیم و چند بار آبش رو عوض کردیم با مقداری آب که روش رو بگیره می ذاریم بپزه. كمي كه لوبا پخت پياز و سير رو اضافه مي كنيم و اواخر پخت كه آب لوبيا در حال اتمامه شير رو اضافه مي كنيم. بعد لوبيا رو از رو حرارت برداشته و با 2 قاشق سس گوجه فرنگي تند مي ريزيم تو  ميكسر و ميكس مي كنيم. حالا سبزيجات خشك و جعفري رو هم با مواد ميكس شدمون هم مي زنيم. نمك و فلفلش رو اندازه مي كنيم. كمي هم جعفري و خامه مي ريزيم روش واسه تزئين. من بجاي خامه پنير ريختم.

 

+ مي تونيد كلا" به جاي شير خامه بريزيد. حتما" خوشمزه تر مي شه.

+  گره رو هم به دلخواه مي شه اضافه كرد.

+ مي تونيد با نون خشك (مثلا" لواش خشك) ميل كنيد. بالاخره اسمش ديپه.